A 4% FITNESS ACADEMY bemutatja:

TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÓ KÉPZÉS

OKLEVELET ÉS TANÚSÍTVÁNYT szerezhetsz

A képzés 2 hétvégén, 2024. február 17-én és 18-án, illetve február 24-én és 25-én kerül megrendezésre. Helyszín: Harmónia Palota, Budapest.

MIRŐL SZÓL A képzés?

A táplálkozási tanácsadó képzés célja az egészségmegőrző és sporttáplálkozás alapjainak megértése és alkalmazása szakértői irányítással. Az első modul bemutatja a tápanyagok szerepét a sportban, és segít kiválasztani az ideális étrendet. A további három modul részletezi a szénhidrátok, zsírok, fehérjék, mikrotápanyagok és vitaminok fontosságát a sportteljesítmény és egészség szempontjából.

Nem csak edzőknek

A képzés két csoportnak ajánljuk. Egyrészről olyan személyi edzőknek, edzőknek, akik a táplálkozási tanácsadást, étrendtervezést magasabb szinten szeretnék folytatni. Másrészről azoknak, akik a sporttáplálkozás iránt érdeklődnek, akár saját maguk tudatos táplálkozását szeretnék javítani. 

Nincs bemeneti követelmény, tehát előképzettség nem szükséges.

A TANFOLYAM ELŐADÓI

A tanfolyam fő előadója és vezetője, Dr. Horváth András, aki Junior Príma Díjas kutató orvostudományok területén. Nem vitás, az egyik legjobb előadó a szakterületén.

Drégely Anikó

Dietetikus és Sport-specifikus dietetikai szakember. Maga és elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak és a sportos életmódnak, így a szakmája egyben a hobbija is. A szakmát a klinikai dietetikától kezdve, jelenleg a válogatott sportolókon át dolgozik együtt hobbi és versenysportolókkal is.

VÉKONY BLANKA

Dietetikus, Okleveles Táplálkozástudományi Szakember és Doktorjelölt. Kutatási területei közé tartozik a sportdietetika, kiváltképp a labdajátékok, labdás sportágak. Közel 10 évig versenyszerűen vízilabdázott, így első kézből tapasztalta milyen a sportolói lét és mindez milyen kihívásokkal járhat.

Így épül fel a TANFOLYAM

 • Az energiatermelés és anyagcsere szerepe a testmozgásban,
 • Makro- és mikrotápanyagok jelentősége a teljesítmény szempontjából,
 • Ideális tápanyagok és folyadékbevitel kiválasztása,
 • Mások támogatása a sportteljesítményük optimalizálásában.

 

Smart Eating: Táplálj a maximális teljesítményért

Fedezd fel az Alapozó modulban az egészségmegőrző és sporttáplálkozás alapjait szakértőink segítségével! Ismerkedj meg az energiatermelés és az anyagcsere szerepével a testmozgás során, valamint a makro- és mikrotápanyagok fontosságával a teljesítmény szempontjából.

Megtanulhatod, hogy miként válaszd ki az ideális tápanyagokat és folyadékbevitelt a hatékony sportteljesítmény és a gyorsabb regeneráció érdekében. Képzésünkön olyan tudást szerezhetsz, amely lehetővé teszi számodra, hogy célzottan és eredményesen támogass másokat a sportteljesítmény optimalizálásában.

Szakértőink segítenek elindulni ezen az izgalmas úton. Az általuk nyújtott támogatással elsajátíthatod az egyedi táplálkozási igényeknek megfelelő személyre szabott tudatos étrend kialakítását, amely tökéletesen illeszkedik sportolói kihívásokhoz.

 • A szénhidrátok, zsírok, fehérjék szerepe és ajánlott bevitelük,
 • Szénhidrátok optimális bevitelének gyakorlása,
 • Zsírok fontossága és optimális bevitel,
 • Fehérjék szerepe az izomépítésben és regenerációban.

 

Nutri-Boost: Ismerd meg a makro csodák hatalmát

Az első gyakorlati modul átfogó képet nyújt a makrotápanyagok ideális felhasználásáról sportolók számára. A szénhidrátok fontosságát mutatja be, mint hatékony üzemanyagot az edzésekhez és teljesítményhez, és részletesen ismerteti az ajánlott szénhidrátbevitel kiszámításának módszereit. Emellett kifejti a zsírok szerepét és az ajánlott zsírbevitelt, illetve az edzések körüli megfelelő szénhidrátfogyasztás jelentőségét és az időzítés fontosságát a hatásos sportteljesítmény eléréséhez. A fehérjék szerepét bemutatja az izmok építőköveként és a regeneráció alapjaként, és segít maximalizálni az izomfehérje szintézist, minimalizálni az izomlebontást megfelelő időzítéssel és az étrendben alkalmazott optimális fehérje-források kiválasztásával.

Ebben a modulban átfogó tájékoztatást kapsz, hogyan használd ki a makrotápanyagok erejét az effektív sportteljesítmény és regeneráció érdekében. Oktatóink részletes útmutatást adnak, hogy az egyéni igényeknek megfelelően alakíthasd ki az étrendeket és optimalizálhasd a tápanyagbevitelt a sporttevékenységekkel összhangban.

 • Hidratáció és elektrolit-egyensúly jelentősége,
 • hatékony folyadékbevitel stratégiák,
 • vitaminok és ásványi anyagok fontossága,
 • mikrotápanyag-szintek monitorozása és hiányok felismerése.

 

Folyadék flow, vitaminok, ásványi anyagok, frissesség: Hogyan támogasd tested

A modulban oktatóink átfogóan szemléltetik a mikrotápanyagok és a megfelelő folyadékbevitel fontosságát a testmozgás és egészség szempontjából. Megismerheted az optimális hidratáltság és elektrolit-egyensúly fenntartásának jelentőségét az edzések és versenyek során. Az előadók célravezető folyadékbeviteli stratégiákat mutatnak be, amelyek segítenek tökéletesíteni a hidratáltságot, emellett részletesen bemutatják a vitaminbevitel és az ásványi sók bevitelének jelentőségét.

A modul betekintést nyújt a különböző vitaminok és ásványi anyagok szerepébe, a mikrotápanyagok produktív felhasználásába, valamint a megfelelő hidratáltság fenntartásába. Szakértőnk kiemeli a mikrotápanyag-szintek monitorozásának és hiányállapotok felismerésének fontosságát, és hangsúlyozza az időben történő korrekció jelentőségét a hatékony teljesítmény és megfelelő egészségi állapot elérése érdekében.

 • Kiegyensúlyozott étrendek kialakítása,
 • Testsúlycsökkentés és izomtömeg növelés támogatása,
 • Speciális táplálkozási igények kezelése.

 

Célzott étrend hacks: Így érd el a tudatos táplálkozás csúcsát

Az utolsó gyakorlati modulban megtanulhatod a kiegyensúlyozott étrend kialakítását a testsúly és sportteljesítmény szempontjából, figyelembe véve az egyéni célokat és táplálkozási megfontolásokat. Bemutatásra kerülnek a testsúlycsökkentés gyakorlati szempontjai, kiemelve az egészséges és hatékony fogyás táplálkozási alapelveit, valamint az étrend és mozgás ideális kombinációját a sikeresebb testsúlycsökkentés elérésében.

A modul az izomtömeg növelésének praktikus szempontjait részletesen elemzi, hangsúlyozva a tiszta izomnövekedés és testzsírszint optimalizálásának jelentőségét, valamint a fehérjebevitel és tápanyagmegosztás szerepét a folyamatban. Az evészavarok és felismerésük a sportolók körében is terítékre kerül, bemutatva az evészavarok jellemzőit és kockázati tényezőit a sportteljesítmény terén, valamint kiemelve az időben történő felismerés és segítségnyújtás fontosságát.

Végül, szakértőink részletezik a speciális táplálkozási igényeket a sportolók számára, beleértve a terhesség alatti és menopauza utáni táplálkozási kihívásokat, valamint a vegetáriánusok, vegánok és speciális diétákat követő sportolók tápanyagigényeit. Utolsó modulunk segít a megfelelő táplálkozási stratégiák kialakításában és a céloknak megfelelő étrend kiválasztásában az optimális sportteljesítmény és egészség elérése érdekében.

 • Táplálékkiegészítők hatóanyagainak szerepe a teljesítményben,
 • energiaszint,
 • állóképesség és
 • regeneráció fokozása.

 

Teljesítmény Booster: Hatóanyagok és edzéshatékonyság a csúcsformáért

Ebben a modulban áttekintjük a különböző táplálékkiegészítők hatóanyagainak szerepét és hatásait a sportteljesítményre. Megismerheted, hogyan segíthetnek ezek a hatóanyagok az energiaszint, állóképesség és regeneráció fokozásában. A modul részletesen tárgyalja a legfontosabb hatóanyagokat, mint például a kreatin, koffein, omega-3 zsírsavak, BCAA-k, és mások, valamint hogyan alkalmazhatod őket az edzések eredményesebbé tételére és az optimális teljesítőképesség elérésére.

A képzés a tanultak alapján egy online vizsgával zárul, ami sikeres teljesítésével a hallgató megkapja az oklevelet és tanúsítványt a képzésről.

A képzés ára és jelentkezés

Képzés teljes díja: 70 ezer Ft

Képzés kedvezményes díja: 60 ezer Ft (4% Fitness személyi edzőknek és a 4% Academy-n végzett hallgatóknak)

Jelentkezés módja: a képzésre jelentkezni a lap alján található linken lehet. A jelentkezés a befizetéssel válik véglegessé. 

Jelentkezési határidő: február 14. (várhatóan hamarabb elfogynak a helyek)

FONTOS INFORMÁCIÓK

A képzés összesen 4 napos, amelynek időpontja 2024. február 17-18, és február 24-25. (09.00 – 16.15)

Helyszín: Budapset, Harmónia Palota (Kálvin tér mellett)

Kérdésed van? A hello@budapestgym.com címen írj nekünk.

Cégadatok

Képzést folytató intézmény neve: INTELLECT Oktatói Betéti Társaság

– székhelye: 7100 Szekszárd, Vincellér u. 36.

– adószáma: 26439262-1-17

– képviseletre jogosult személy neve: Dr. Horváth András Attila

– Nyilvántartási szám: B/2023/000703